Главнокомандващият на ВС на Украйна Валерий Залужни обяви, че от

...
Главнокомандващият на ВС на Украйна Валерий Залужни обяви, че от
Коментари Харесай

Ето защо през нощта повече от половината руски ракети не бяха свалени от украинската ПВО

Главнокомандващият на Водоснабдителна система на Украйна Валерий Залужни разгласи, че от 81 изстреляни ракети от Русия през предходната нощ, украинците са съумели да прихванат едвам 34. Причината - измежду тях е имало 28 на брой " Х-101/555 ", 20 " Калибър ", 6  " Х-22 " и 6 от редките хиперзвукови ракети " Кинжал ".

Поначало " Х-22 " и " Кинжал " са прекомерно бързи, с цел да бъдат свалени от украинските системи за Противовъздушна отбрана.

Редица украински области бяха подложени на съветски удари в ранните часове на днешния ден, в това число столицата Киев, черноморското пристанище Одеса и вторият по величина град в Украйна Харков.

Петима починаха в Лвовска област, откакто ракета попадна в жилищна зона.

Двама души бяха ранени в Киев, заяви Серхий Попко, ръководителят на регионалната военна администрация. По думите му против столицата са били употребявани " съвсем всички типове въздушни оръжия ".

Заради офанзивите окупираната от руснаците Запорожка АЕЦ бе изключена от енергийната мрежа на Украйна.

В няколко региона е прекратено електроподаването. Това оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Атаките поразиха цели в необятен периметър, разпрострян се в това число от градовете Житомир, Виница и Ровно на запад до Днипро и Полтава в Централна Украйна.

Областният шеф на Одеса Максим Марченко съобщи в обществената мрежа Телеграм, че при масирана ракетна офанзива е било изумено енергийно оборудване в пристанищния град, което е провокирало прекъсвания на електрозахранването.

" В резултат на масиран ракетен удар беше изумен обект от енергийната инфраструктура, има и вреди по жилищни домове ", уточни одеският регионален шеф.

По думите му силите на противовъздушната защита са свалили част от ракетите и е допустимо да последват и нови набези.

" За благополучие, няма потърпевши. Въведени са ограничавания в електроподаването ", сподели още той.

Областният шеф на Харков Олег Синегубов съобщи, че по града и региона са нанесени към 15 удара.

" Врагът нанесе към 15 удара по града и региона ", уточни той също в Телеграм. " Инфраструктурата още веднъж беше измежду задачите. Информацията за потърпевши се прецизира. "

За удари беше обявено и в град Днипро, Централна Украйна, и в западните градове Луцк и Ровно, които се намират надалеч от фронтовите линии на продължаващата към този момент една година война.

Сведения за гърмежи постъпват и от северния град Чернигов и от западната Лвовска област, съобщи Асошиейтед прес.

Изданието " Дзеркало тижня " заяви за детонация в Киев, детонации са чути и в град Суми. Над западната Лвовска област е видян дрон.

Според украинското интернет издание " Обозревател " (Obozrevatel.ua) двама души са ранени при ракетен удар в Харков, нанесен покрай къщата им.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР