Главният треньор на националния ни отбор по бокс за жени

...
Главният треньор на националния ни отбор по бокс за жени
Коментари Харесай

Ангел Ангелов: Отличен 6 плюс за нашите момичета

Главният треньор на националния ни тим по бокс за дами Ангел Ангелов сложи отлична оценка за изминаващата 2022 година. Олимпийският сребърен медалист от Мюнхен 1972 година е извънредно удовлетворен от представянето на нашите девойки.

В категория до 48 кг Севда Асенова завоюва злато от Европейското състезание в Будва, като доближи и до бронза на Световното в Истанбул. Вицешампионки в Черна гора станаха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг), а Станимира Петрова (54 кг) завоюва бронзово отличие, като тя зае пето място на шампионата в Турция.

„ Изключително удовлетворен съм от представянето на нашите девойки. За мен те изпращат една от най-успешните години въобще в историята на женския ни бокс. Говоря като изцяло показване, защото се вижда, че към този момент имаме построен тим и не разчитаме единствено на едно или две имена. Разбира се, Севда Асенова заслужава спомагателна хвалба. На 37 години, с травмата на коляното, която има, това момиче бе невероятна. Светлана, Станимира, а към този момент и Вени Поптолева, както и Злати Чуканова, всяка от тях е кандидат за орден и за купа. Това се удостовери през цялата година, за която те получават отличен 6 плюс от мен ", разяснява Ангел Ангелов.

Специалистът е окуражен, че националките ни ще продължат възходящото си показване и през идната година.

„ Момичетата ще почиват още малко, след което започваме подготовка за следващата година. Много е значима 2023-а, защото е предолимпийска и ще се преследват първите квоти за Париж. Оптимист съм, че ще се оправим и ще вземем най-малко две визи още идната година. Имаме доста добър колектив, всеки работи точно за тази цел ", установи още Ангел Ангелов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР