Главният скаут на ЦСКА-София Велизар Димитров даде оценка за представянето

...
Главният скаут на ЦСКА-София Велизар Димитров даде оценка за представянето
Коментари Харесай

Велизар Димитров: Имаме шанс за титлата, Десподов е над всички в България

Главният скаут на ЦСКА-София Велизар Димитров даде оценка за представянето на отбора на полусезона и изрази мнение кой заслужава да стане Футболист на годината.

" При всички положения можеше представянето да е и по-добро. Щом на края на годината не сме преди всичко, значи нещо не сме създали както би трябвало. Нищо не ни остава, с изключение на да продължим да се борим. Имаме упоритостите. ЦСКА постоянно би трябвало да е преди всичко. Какво ни липсваше ли? Може би в някои мачове подходихме не по метода, по който ни се искаше и изгубихме скъпи точки. Всичко обаче е поправимо, разликата не е чак толкоз огромна. Смея да настоявам, че имаме прекрасен тим и в случай че момчетата подхождат 100 % стимулирани, имаме действителен късмет ", разяснява Димитров.

" Единствената ми забележка е, че в мача против Левски не подходихме с нужната експанзия. Колкото до този против Лудогорец, всички видяхте, че това е един доста добър тим. Не може да го крием. Трудно е да играеш и да ги побеждаваш постоянно. Мачът с Левски обаче може би ни беше най-голямата неточност за полусезона. Аз - състезателен шеф? Това го взема решение само единствено притежателят на клуба. Такива въпроси отнасяйте към него. Абсолютно съм " за " въвеждането на ВАР в родното шампионата. Бях най-големият съперник на това нещо, само че с времето се появи, че толкоз доста неправди бяха поправени. Това са отсъждания, които могат да решат ориста на един цялостен клуб. Знаете за какви доходи става въпрос и в случай че не успееш в една среща, то всичко отива по дяволите. Аз съм твърдо " за ". Дано по най-бързия метод се случи. Всички видяхте какъв брой доста неточности се позволяват. Ще бъде доста по-честно, в случай че всички тимове са равнопоставени ", добави скаутът.

„ Да ви кажа почтено, няма потребност от доста мислене – поради представянето на Кирчо Десподов неговата победа ми наподобява безспорна. Тошко Неделев направи прекрасен сезон. Чест и възторженостти за Гошо Петков на такава възраст какви неща прави, само че за мен Кирчо беше най-постоянният. Разполага с качества, каквито другите нямат”, съобщи Велизар Димитров.

„ Трансфер в чужбина? Всеки футболист желае да покорява европейски и международни върхове – рано или късно неговият миг ще пристигна. Предстои му голямо бъдеще, това е вън от подозрение. Дай Боже, да продължава в същия дух. Лятото мисля, че към този момент ще е моментът за него, тъй като знаете – годинките бързо минават. Като се обърнеш и към този момент си станал на 25-26, нещата стават по-трудни.”

„ Аз ли би трябвало да изяснявам качествата му? Скорост, дрибъл, самочувствие – има всичко. Включително и удар. Всичко, което е нужно на един актуален футболист, Кирчо го има. Дай Боже, да отиде в чужбина, тъй като там се работи по един напълно друг метод. Много бързо прибавяш качества по този начин.”

„ Валентин Антов? Никакви искания към него. Прекрасно се оправя на такава възраст. Много рядко се вижда в България и по-света толкоз млад футболист да играе с такова самочувствие, лекост, убеденост. Той доста вярно схваща какви са му качествата, по какъв начин може да се оправя, с изключение на всичко друго е и едно интелигентно момче. Всичко е пред него”, добави Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР