Главният секретар на МВР: Отчитаме спад на престъпността"С партньорски служби

...
Главният секретар на МВР: Отчитаме спад на престъпността"С партньорски служби
Коментари Харесай

Брифинг на Бойко Рашков

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи: Отчитаме спад на престъпността

"С партньорски служби разкрихме няколко схеми за телефонни измами ", съобщи Петър Тодоров

„ Отчитаме понижаване на престъпността с 5% за последните пет месеца по отношение на същия интервал на предходната година. С 4 пункта повече е разкриваемостта на престъпленията”. Това съобщи основният секретар на МВРПетър Тодоров на доклад за работата и промените в Министерство на вътрешните работи.

По отношение на някои типове закононарушения - като търговия с опиати и обири - разкриваемостта е със надлежно 10 и 6 на 100 по-висока.

"По отношение на кражбите на коли - имаме повишение на тези закононарушения и нашите старания са ориентирани в този сегмент на стандартната престъпност. За задачата организирахме няколко профилирани акции, след които имаме над 10 досъдебни производства ", уточни основният секретар.

По думите му през май, със съдействието на партньорски служби, са разкрити няколко схеми за телефонни измами, работили на територията на Чехия и Гърция. Доказани са закононарушения за крупни суми.

"Провели сме 87 полицейски интервенции за първите 5 месеца на годината. От тях 10 са в партньорство с други служби ", съобщи шефът на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ Калин Стоянов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР