Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров отново

...
Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров отново
Коментари Харесай

Срамота, колеги! Гошо Синдика отново пусна фалшива новина в „Конкурент“, играе за провален политик /доказателства/

Главният редактор на банкрутиралия врачански ежедневник „ Конкурент “ Георги Александров още веднъж пусна подправена вест, откри инспекция на организация BulNews.
На 13 май в умиращия уебсайт на вестника излиза завладяващата политическа вест, че общинската организация на Българска социалистическа партия във Враца е номинирала Иван Иванов за лидер на листата на идните парламентарни избори. Материалът е единствено от няколко фрази, само че все пак има сериозен проблем. Публикуваната вест е неистина!
На 13 май в действителност се е провел пленум на локалната общинска организация на Столетницата, само че сходен въпрос въобще не е обсъждан.
Въпреки това малко измежду края на партийното мероприятие Иван Иванов звъни на Георги Александров, известен в обществото като Гошо Синдика, и менте материалът е контрактуван. Любопитното е, че на другия ден същата неистина се появява и в позабравения „ Зов нюз “, което ясно обрисува медиите от приятелския кръг на ненаситния мераклия за значим партиен пост. Тук и в този момент въобще няма да разясняваме по какъв начин са били стимулирани шефовете на двата уеб страницата да разгласяват тази откровена неистина.
Цялата скица обаче рухна в сряда вечерта, когато във Враца се организира регионален съвет на партията.
В наличието на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова членът на управлението и началник на групата на общинските съветници Цветелина Дамяновска е станала и пред всички е декларирала, че оповестеното в „ Конкурент “ и „ Зов нюз “ за Иван Иванов е подправена вест. Останалите хора от общинското управление, които са участвали на мероприятието, единомислещо са удостоверили, че на 13 май въобще не е обсъждано какъв да е лидер на листата за парламентарните избори.
Така, въпреки и с малко забавяне, излиза наяве, че Иван Иванов не е първи избор на Българска социалистическа партия за жадуваното от него лидерско място. Очевидно оценката на партията за неговите качества и личните му мечти съществено се разминават и на този стадий ще се наложи да продължи да мечтае и да интриганства.
Срамното обаче е, че публицист с искания, като Гошо Синдика, продължава да манипулира оределите читатели на „ Конкурент “, без да се тормози от разобличаването на написаното. Това е следващият случай, в който в уеб страницата на банкрутиралия ежедневник се появява откровена неистина, като напоследък броят на менте новините непрестанно се увелича.
Вероятната причина за това не е единствено крещящият непрофесионализъм на работещите в „ Конкурент “, само че и откровеният блян за заблуждение на читателите за трупане на трафик.
Интересното е докога въпреки всичко ще продължава да работи фабриката за подправени новини…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР