Главният психиатър-нарколог на руското здравно министерство Евгений Брюн съветва да

...
Главният психиатър-нарколог на руското здравно министерство Евгений Брюн съветва да
Коментари Харесай

Нарколог съветва: Пийте бяло сухо вино вместо шампанско

Главният психиатър-нарколог на съветското здравно министерство Евгений Брюн поучава да се пие бяло изсъхнало вино вместо шампанско, заяви ТАСС.

"Употребата на бяло изсъхнало вино нанася по-малко вреди на организма. То е по-меко, по-чисто, по-малко тежко ", сподели той на конференция, отдадена на сигурността на руснаците по време на новогодишните празници в изискванията на пандемия.

"След шампанското е по-добре да не се минава на водка, коняк или уиски, по-добре е да се остане в диапазона на бялото изсъхнало вино, което е сродно с шампанското ", сподели той.

Брюн посъветва руснаците да пият по този начин, че да не изпадат в махмурлук в деня след приложимост на алкохол, тъй като това може да провокира разстройства в сърдечносъдовата система и да докара до прекъсване на сърцето, инфаркти и инсулти.

"Запомнете, обръщам изключително внимание на това - на идващия ден не настава махмурлук, това са останки от интоксикация и наслагването на нов алкохол върху непреработения от организма е доста рисково ".

Брюн акцентира също, че алкохолът не лекува депресията и не води до намаляване, а единствено до струпване на калории.

Той посъветва също при банкет на алкохол да не се употребява сладко, тъй като то затруднява отвеждането на алкохола от организма. Брюн предложи и да не се употребяват газирани питиета, тъй като те усилват усвояването на алкохола и задълбочават опиянението. Да се заобикаля сладкото по празниците посъветва и основният диетолог на департамента по опазване на здравето на Москва Антонина Стародубова.

Наркологът Брюн сподели още, че използването на алкохол, на никотиносъдържащи артикули и на опиати усилва вероятността от заразяване с новата коронавирусна зараза и усложнява протичането й, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР