Главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане

...
Главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска още един депутатски имунитет - на Димитър Аврамов от ДПС

Главният прокурор внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Д.А. (Димитър Аврамов от ДПС) по предложение на Софийска градска прокуратура.

Искането е за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Д.А. (Димитър Аврамов), който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент (чл. 304б, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс - търговия с влияние).

С Определение от 20.04.2023 година СГС-СНС (ЗАКРИТ) е спряно наказателното произвеждане против Д.А. (Димитър Аврамов) на съображение член 25, алинея 1, т. 3 от Наказателно-процесуален кодекс – заради придобиване на депутатски имунитет.

Продължаването на наказателното произвеждане против депутат е допустимо единствено след позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Д.А. (Димитър Аврамов) според наредбата на член 70 от Конституцията на Република България.

Той е обвиняем в Специализирания углавен съд за търговия с въздействие. Аврамов и двама негови помагачи се явяват пред Темида за това, че през 2012 година са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, с цел да се решат проблемите му с регионалната земеделска работа в Монтана.

В края на април Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор Иван Гешев да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Димитър Аврамов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР