Главният прокурор Сотир Цацаров сезира повторно 44-тото Народно събрание с

...
Главният прокурор Сотир Цацаров сезира повторно 44-тото Народно събрание с
Коментари Харесай

Сотир Цацаров повторно поиска снемане имунитета на депутата Георги Михайлов

Главният прокурор Сотир Цацаров сезира наново 44-тото Народно заседание с искане за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене на народния представител Георги Михайлов за осъществено от него данъчно закононарушение.

Цацаров към този момент внесе искане за снемане имунитета на Георги Михайлов на 8 ноември.  Причината тогава беше занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби в качеството му на изпълнителен шеф на „ СБАЛХ “ ЕАД . На 9 ноември Михайлов даде единодушието си за възбуждане на наказателно гонене против него.

На 13 ноември Софийска градска прокуратура образува наказателно произвеждане за закононарушения, осъществени Михайлов, а на 22 ноември основният прокурор разпореди следствието да се организира от Национална следствена работа.

На 26 юни, под управлението на Софийска градска прокуратура, следовател от Национална следствена работа притегли като обвинен народния представител Георги Михайлов за занемареност и му взе мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 15 000 лева

В интервала 31.07.2015 година - 18.04.2017 година в София, като длъжностно лице - изпълнителен шеф на „ Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести “ /„ СБАЛХЗ “/ ЕАД, Михайлов не е положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за предоставената му работа, от което са последвали обилни вреди за предприятието - „ СБАЛХЗ “ ЕАД, в размер на 164 106 лева, като закононарушението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.

Въпреки отговорностите си за законосъобразното ръководство на финансите на „ СБАЛХ “ ЕАД по Закона за финансово ръководство и надзор в обществения бранш и Закона за лечебните заведения, обвиненият Михайлов е направил парични заплащания без правно съображение в интерес на сдружението „ Екофарм “ ЕООД в общ размер на 164 106 лева, въз основа на две фактури, издадени след приключване периода на контракта с „ Екофарм “ ЕООД. Разследването по досъдебното произвеждане продължава и се събират доказателства и за други незаконни действия срещу стопанството/ член 219 – 220 НК/.

В хода на следствието са събрани доказателства и за осъществено от Георги Михайлов данъчно закононарушение. Те са дали съображение на наблюдаващия прокурор при СГП да одобри, че са задоволителни за привличане на Георги Михайлов към наказателна отговорност.

Главният прокурор наново сезира Народното събрание за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене на Михайлов за осъществено данъчно закононарушение, защото даденото от него документално единодушие не включва следствието и привличането към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР