Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди следователи от Национална следствена служба

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди следователи от Национална следствена служба
Коментари Харесай

Цацаров прати следствен отдел да разследва взрива и пожара в „Пирогов“

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди следователи от Национална следствена работа да проверяват случая в „ Пирогов “, при който починаха двама пациенти, написа Блиц.

Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България във връзка настъпилия в ранните часове на деня случай в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ”, при който починаха двама пациенти.

Софийска градска прокуратура образува наказателно произвеждане за определяне на аргументите за пораждане на случая и настъпилата гибел на двамата потърпевши. 

Досъдебното произвеждане се води за причиняване на гибел на повече от едно лице, заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Незабавно след пораждане на случая и уведомяването на прокуратурата е основана организация и са подхванати процесуално-следствени дейности от проверяващи екипи, ръководени от СГП. 

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров следствието се организира от следователи от Национална следствена работа (НСС), които все още правят оглед на местопроизшествието с присъединяване на движимости лица и специалисти по пожарна сигурност. 

Разпитват се очевидци, изземва се документи от лечебното заведение.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР