Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки за придобити недвижими имоти

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки за придобити недвижими имоти
Коментари Харесай

Проверяват имотите на Пл. Георгиев, сина на Б. Сарафов и съпругата на Л. Панов

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекции за добити недвижими парцели от шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, от сина на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов, както и от брачната половинка на Лозан Панов - ръководител на Върховния касационен съд. Пламен Георгиев съобщи, че ще окаже цялостно подпомагане на инспекцията и излезе в отпуск, с цел да не въздейства върху нея. Съдия номер 1 Лозан Панов отмина журналистическите въпроси с безмълвие.

Час откакто прокуратурата разгласи, че Сотир Цацаров е упълномощил инспекция на жилищата купени от Пламен Георгиев, от сина на шефа на Националното разследване Борислав Сарафов и от брачната половинка на Лозан Панов, ръководителят на Върховния касационен съд дойде на съвещание на Висшия правосъден съвет.

Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет: - Не е ли по-морално господин Панов да отговори за това нещо. Не може да мълчи толкоз дълго време, въпреки всичко. То и на нас не дава господин Панов отговор по други въпроси, които го питаме. Той споделя: " няма да ви давам отговор ".
Проверката за жилището, който през 2013-а година е купила брачната половинка на Лозан Панов евтино от " Артекс " ще бъде правена от Инспектората към Висшия правосъден съвет и Националната организация по приходите.

Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет: Те са два факторите, генезис на средствата и съществуването на въздействие или спор на ползи, в случай че има такива. Тук нещата може би се нуждаят от друга инспекция. Да забележим на къде ще тръгнат. Ще изчакаме малко.
Проверката за жилището платен от шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бъде осъществена от Върховната касационна прокуратура и Национална агенция за приходите. Изискани са Нотариалния акт на жилището, както и договорът за ипотека от банката.
 Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев​ излиза в отпуск Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев​ излиза в отпуск
Във връзка с информация на уеб страницата на прокуратурата на Република България за разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров инспекция на мен и фамилията...

В своя позиция Пламен Георгиев заявява, че ще окаже цялостно подпомагане на проверяващите. Той излиза в отпуск до момента в който трае инспекцията, с цел да не въздейства на инспекцията. Вчера президентът Румен Радев смъкна доверието си от ръководителя на антикорупционната комисия, като предложения заместника му да изнесе отчет на съвещанието на КСНС планувано за понеделник. Проверката за жилището платен от сина на шефа на Националното разследване Борислав Сарафов ще бъде осъществена от антикорупционната комисия и Национална агенция за приходите. Преди да влезе на съвещание на Висш съдебен съвет основният прокурор беше сбит.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Всичко във връзка инспекцията е в пресъобщението. Друг коментар до привършване на инспекцията няма да има. Благодаря ви. - Г-н Панов мълчи, по какъв начин си го обяснявате? - Не мога да приказвам от името на господин Панов. - Ще попитате ли и пред Висш съдебен съвет? - Всичко, което е в границите на моите пълномощия съм направил, останалото е в ръцете на Висш съдебен съвет и на всички други.  ​Главният прокурор разпореди инспекции за още три апартамента​ ​Главният прокурор разпореди инспекции за още три апартамента​
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Върховната касационна прокуратура и на Национална агенция за приходите да се извърши инспекция по какъв начин са купени парцелите на ръководител...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР