Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с българския

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с българския
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва съпруга на Бокова за пране на пари

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция по случая с българския представител в Европейската банка за възобновяване и развиване Калин Митрев, оповестиха от държавното обвиняване.
Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като в нея ще се включи и Националната организация по приходите. Тя ще би трябвало да откри дали са налице данни за данъчни закононарушения или пране на пари.
Финансовият министър Владислав Горанов също разпореди инспекция. Той посочи, че на база на събраната информация държавното управление ще вземе отношение по проблема на постоянното си съвещание през днешния ден.
Припомняме, че името на Митрев се появи, откакто на бял свят излезе журналистическо следствие на десетина европейски медии, измежду които английският The Guardian, немската Suddeutsche Zeitung и френският Le Monde. В него се показва, че Азербайджан е изхарчил най-малко 2,5 милиарда евро, които са служели за финансиране на метода на живот на галениците на режима и за закупуване чрез пари в брой на другарства в чужбина за режима на Илхан Алиев .
Според вестника Митрев е получил в свои швейцарски и български сметки минимум 425 000 евро. През 2013 година на Митрев е преведена и най-голямата еднократна сума – 225 000 евро. По данни на The Guardian Митрев признава за съществуването на парите, само че твърди, че те са добити чрез законните му консултантски услуги преди заминаването му в Лондон и отхвърля да е знаел за първичния източник на финансовите дарения.

Пред Нова телевизия самият Митрев дефинира абсурда като офанзива против себе си и брачната половинка му Ирина Бокова. " Това е безсмислена нечиста сделка, навреждаща на мен и фамилията ми – по тази причина е толкоз забавна ", сподели представителят на България в Европейската банка за възобновяване и развиване.
Отговорът на Азербайджан не закъсня – всичко е клевета, която е подклаждана от Джордж Сорос. „ Един от съавторите на публикацията, оповестена от The Guardian, е Дина Нагапетян, арменски жител. Арменското лоби и представителите на анти-азербайджанските мрежи и медии, които са повлияни от арменското лоби, способстват за необятното разпространяване на този материал в международните медии, а бързото развиване, самостоятелната вътрешна и външна политика на Република Азербайджан, която е демократична страна, съществено засягат някои заинтригувани кръгове, изключително Армения и арменското лоби”, гласи основна част от позицията на Азербайджан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР