Главният прокурор Сотир Цацаров разкри кога задържаният в Турция Димитър

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разкри кога задържаният в Турция Димитър
Коментари Харесай

Цацаров обяви кога ще бъде екстрадиран у нас Митьо Очите и Баневи


Главният прокурор Сотир Цацаров разкри по кое време арестуваният в Турция Димитър Желязков-Митьо Очите ще бъде екстрадиран назад в България.

„ С турския ми сътрудник говорихме по доста тематики – интернационалните и такива, които са от интерес за нас и Анкара. Съдебно решение за екстрадиция е постановено. В Турция този развой не е като у нас, а по-скоро като този в Сърбия. Там е повече като политическо решение. Решение на съда в Истанбул има. В момента решението е при министъра на правораздаването. След негови автограф и координиране с вътрешното и външно министерство ще бъде екстрадиран у нас “, това съобщи Цацаров по тематиката за връщането на Митьо Очите у нас.

Връщането на семейство Баневи пък ще бъде осъществено на 6 декември. Това, което ще подхващат сътрудниците от Специализираната прокуратура е незабавни дейности - ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане, съобщи Цацаров.

„ Полетният график е одобрен и е работа на Групово дело „ Охрана “ към Министерство на правораздаването. За нас е значимо самото идване и организацията, която е обвързвана с по-нататъшните дейности по следствието “, добави Цацаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР