Главният прокурор Сотир Цацаров представя концепцията си в парламентарната комисията

...
Главният прокурор Сотир Цацаров представя концепцията си в парламентарната комисията
Коментари Харесай

Цацаров представя концепцията си за шеф на антикорупционната комисия

Главният прокурор Сотир Цацаров показва концепцията си в парламентарната комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос. На чуването Цацаров заключи проектите си за развиване на антикорупционната комисия КПКОНПИ, в случай че бъде определен да я оглави.

Симеон Найденов е претендентът, препоръчан от парламентарната група на " Воля ". В концепцията си Найденов заявява, че ще работи за среда без корупция и ще залага на предварителната защита. Антикорупционната комисия е без ръководител от 31 юли 2019 г, откакто Пламен Георгиев подаде оставка, поради скандал с елементи от негов парцел.

" Дневник " следи онлайн чуването на претендентите.

9:20 Цацаров благодари на вносителите за номинацията. Той изясни пред депутатите в комисията, че има намерение да резервира положителните основи, само че и да надгради.

9:05 " Ако бъда определен за ръководител на КПКОНПИ ще управлявам независимо, обективно, вярно и безкомпромисно битката против корупцията ", съобщи пред депутатите претендентът за ръководител на КПКОНПИ Симеон Найденов. " За мен е от значимо значение обезпечаването на държавна политика в региона на предварителната защита на корупцията. Това е значимо и изискуемо изискване за вярната работа на тази комисия. Това допуска и по-голяма отчетност в активността на комисията пред обществото ", сподели още Найденов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР