Главният прокурор Сотир Цацаров и сръбският му колега Загорка Доловац

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и сръбският му колега Загорка Доловац
Коментари Харесай

Главните прокурори на България и Сърбия подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество

Главният прокурор Сотир Цацаров и сръбският му сътрудник Загорка Доловац подписаха в Белград Меморандум за съгласие и съдействие сред българската и сръбската прокуратури.

Двамата подчертаха, че близкото съдействие на прилежащи страни е от решаващо значение в битката срещу проведената престъпност, съобщи Танюг.

С този Меморандум е планувано още по-близко съдействие в битката срещу проведената престъпност, корупцията, тероризма, търговията с опиати, оръжие и хора, пране на пари и други закононарушения .

В известие на сръбската прокуратура се прецизира, че в меморандума се дефинират контактни точки за съдействие , с които се форсира връзката, развива се директното съдействие и се планува обмяна на опит и усилване на потенциала на двете прокуратури.

Меморандумът се подписва седмица преди началото на делото за банкрута за КТБ . Един от подсъдимите е мажоритарният притежател на банката Цветан Василев, който живее в Белград от три години.

Въпросът с екстрадицията му не е решен и по този начин делото против него би трябвало да се гледа задочно.

Цацаров е на публично посещаване в Сърбия по покана на Доловац. Днес в Белград е и министър председателят Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР