Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен
Коментари Харесай

Цацаров и Маринов отложиха срещата за условията в арестите

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов анулират срещата за изискванията в арестите.

И двамата имат неотложни задължения, заради което плануваната за през днешния ден от 14 часа, среща по отношение на рекомендациите на омбудсмана Мая Манолова, изпратени до министъра на правораздаването Цецка Цачева няма да се организира.

Предстои определянето на нова дата.

Припомняме, От Министерството на правораздаването оповестиха, че не може да обезпечи достъп на медии до пространствата на двата ареста в София на бул. " Г.М. Димитров " №42 и на ул. " М-р Г.Векилски " №2 за снимане на изискванията там.

ПР-ът на Бившата кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева Петър Кърджилов се обърна към представители на медиите с искане да снимат изискванията в ареста по отношение на постъпилата тъжба от Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Омбудсманът Мая Манолова изпрати рекомендации към правосъдния министър Цецка Цачева за изискванията в ареста след подаден сигнал от от някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

" Според моя екип в половината от арестите изискванията са още по-лоши от тези в килията на Иванчева, никой не чака първокласни условия, само че чака такива, които да резервират човешкото достолепие ", разяснява омбудсманът Манолова.

От Сдружение " Зелен Младост " не одобриха отговора на правосъдното министерство, че не се позволяват медии да видят какви са изискванията в местата за арест, оповестиха от сдружението. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР