Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане Върховният касационен съд

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане Върховният касационен съд
Коментари Харесай

Цацаров иска ВКС да спре условното освобождаване на Джок Полфрийман

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман. Главният прокурор желае и да се спре осъществяването на постановеното условно предварително освобождение на наказания за ликвидиране австралийски жител.

Припомняме, на 19 септември Софийският апелативен съд (САС) пусна предварително условно от пандиза наказания за убийството на студента Андрей Монов Джок Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда. Престъплението бе осъществено на пл. " Света Неделя " в столицата в нощта на 28 декември 2007 година До този миг няколко пъти съдът е отхвърлял настояванията на Полфрийман за предварително освобождение. Нееднозначно бе държанието на Полфрийман както по време на самия развой, по този начин и по-късно, до момента в който излежаваше присъдата си. В пандиза той основа асоциация, бореща се за правата на пандизчиите в България, съумя и да осъди страната ни в Страсбург.

Решението на съда за предварително освобождение на Джок Полфрийман провокира редица отрицателни реакции в страната. Депутатите от разнообразни политически сили се възмутиха от решението. Такова изявление направи и правосъдният министър Данаил Кирилов, макар че посочи, че прави коментара си като жител.

Тази заран младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация внесе сигнал до съдийската гилдия на Висш съдебен съвет против Калин Калпакчиев, в който изричат подозренията си към безпристрастността на постановлението на Калпакчиев. Висш съдебен съвет обаче трансферира проблема към Инспектората на Висш съдебен съвет. По-късно пред Съдебната палата в София партия " Атака " събра няколко десетки на митинг още веднъж против решението на съдията.

Адвокатът на австралиеца Калин Ангелов прикани пред " Ей Би Си нюз " австралийските управляващи да побързат с процедурата по издаване на документите на Полфрийман и да го изведат бързо от страната, защото подзащитният му е заплашен от държавните управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР