Главният прокурор ще настоява ВСС да разгледа въпроса максимално бързо„Ще

...
Главният прокурор ще настоява ВСС да разгледа въпроса максимално бързо„Ще
Коментари Харесай

Гешев: Зад твърденията на Йорданова и Стоилов стоят политически интереси

Главният прокурор ще упорства Висш съдебен съвет да прегледа въпроса оптимално бързо
„ Ще продължа да упорствам Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа всъщност изказванията на Надежда Йорданова и Янаки Стоилов, с цел да стане ясно на българските жители, че нямат никакви юридически учредения. Зад тези думи стоят политически ползи. Вероятно интерес от това има олигархията и мафията. Цената ще платят жителите. Вероятно се цели нелегитимно преодоляване на Прокуратурата, лична промяна на основния прокурор и съсипване на наказателното правораздаване с по този начин наречените промени “. Това съобщи Иван Гешев пред публицисти преди днешното съвещание на Висш съдебен съвет.

„ Прокуратурата е една от дребното работещи институции у нас сега. Виждам какво се случва с останалите. Йорданова се тормози от желанието ми да дебатираме за това, което тя назовава „ правосъдна реформа”, разяснява още основният прокурор.

Днес Висш съдебен съвет още веднъж ще прегледа процедурата по предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор. В началото на април съветът реши, че ще прегледа дружно двете претенции против Иван Гешев - едното е на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, а другото на нейния предходник от служебното държавно управление на Румен Радев - Янаки Стоилов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР