Главният прокурор поиска депутатския имунитет на проф. Георги Михайлов от

...
Главният прокурор поиска депутатския имунитет на проф. Георги Михайлов от
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска отново имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

Главният прокурор изиска депутатския имунитет на проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия. Той ще бъде разследван за укриване на налози. Срещу народния представител, който е някогашен шеф на болничното заведение по хематология в София към този момент има едно наказателно произвеждане за занемареност и неизгодни покупко-продажби, нанесли вреди на лечебното заведение. По това следствие имунитетът му беше свален през есента на предходната година.

На 8 ноември предходната година Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Михайлов за занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби в качеството му на изпълнителен шеф на „ СБАЛХ “ ЕАД.

Михайлов даде единодушието си за възбуждане на наказателно гонене против него. Софийска градска прокуратура образува наказателно произвеждане, а основният прокурор разпореди следствието да се организира от Национална следствена работа.

На 26 юни 2019 година Националната следствена работа притегли като обвинен Георги Михайлов за занемареност с мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 15 000 лева

Наказателната отговорност на Михайлов е ангажирана за това, че в интервала 31.07.2015 година - 18.04.2017 година в гр. София като длъжностно лице - изпълнителен шеф на „ Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести “ ЕАД, не е положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за предоставената му работа, от което са последвали обилни вреди за предприятието в размер на 164 106 лева, като закононарушението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.

В хода на следствието са събрани доказателства и за осъществено от Георги Михайлов данъчно закононарушение, поради което основният прокурор насочва наново искане към Народно събрание за лишаване на депутатския имунитет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР