Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън бе оправдан в процеса за импийчмънт

...
Остин, Тексас — Генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън беше оправдан в
Коментари Харесай

Остин, Тексас — Генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън беше оправдан в събота в контролирания от Републиканската партия щатски сенат по всичките 16 члена на импийчмънта, които включват обвинения за подкуп, пренебрегване на задълженията и пренебрегване на служебните задължения.

Пакстън, който е отстранен от май, когато беше импийчмънт от Тексаската къща, вероятно ще бъде възстановен като главен прокурор.

Въпреки че повече от 60 Републиканците в Камарата на представителите на Тексас прекрачиха партийните граници през май, за да импийчмират Пакстън, влиянието му върху щатския Сенат остана стабилно и само двама републиканци гласуваха да го отстранят от поста по което и да е от обвиненията. Пакстън е бивш щатски сенатор, а съпругата му Анджела Пакстън в момента е щатски сенатор. Беше й забранено да гласува в процеса, но тъй като тя присъства на процеса, щатът все още имаше нужда от 21 от 31 сенатори, за да гласува, за да бъде осъден.

Пакстън отричаше всички неправомерни действия. Той не присъства на делото с изключение на първия ден, когато не се призна за виновен.

Пакстън е близък съюзник на бившия президент Доналд Тръмп и бившият президент публикува преди последния ден в подкрепа на Пакстън, наричайки го „срамен импийчмънт“.

Това е разбиваща история. Ще се актуализира.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР