Главният прокурор на САЩ разреши прокурори да разследват обвиненията в

...
Главният прокурор на САЩ разреши прокурори да разследват обвиненията в
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ даде зелена светлина за разследване на изборите и предизвика оставка |

Главният прокурор на Съединени американски щати позволи прокурори да проверяват обвиняванията в нередности по време на президентските избори, което провокира оставката на високотопставен чиновник на правосъдното министерство.

Уилям Бар съобщи, че следствия може да има единствено по " явно достоверни " изказвания.

Подобни следствия са от компетентността на обособените щати, само че прокурор Бар съобщи, че това не е строго наложително предписание.

Твърденията за нередности насочи настоящият президент Доналд Тръмп, който отхвърля да признае изборните резултати, съгласно които печели съперникът му Джо Байдън. Екипът на Тръмп желае незабавно правосъдна заповед против резултатите в Пенсилвания - щатът, с помощта на който Байдън завоюва 273 електорални гласа при нужни 270, с цел да бъде спечелилият на национално равнище.

Говорителка на Тръмп съобщи през днешния ден, че правосъдната борба за оспорването на успеха на Байдън занапред стартира. " Тези избори не са завършили ", съобщи Кейли Макенани, прессекретар на Белия дом и акцентира - " Далеч са от това ".

Според основния прокурор следствия могат да бъдат правени от федерални прокурори, " в случай че има ясни и явно достоверни обвинявания в нередности, което, в случай че е истина, би могло евентуално да окаже въздействие върху резултата от изборите в обособен щат ". Бар акцентира, че прокурорите би трябвало да преглеждат единствено " основни изказвания " в нередности и да подценен " спекулативни или измислени ".

Бар признава, че обособените щати имат главната отговорност за провеждането на изборите, само че декларира, че правосъдното министерство е имало " задължението да подсигурява, че федералните избори се организират по подобен начи, че американският народ може да има цялостната убеденост в изборния развой и своето държавно управление ".

То нормално се занимава единствено с предарителни следствия, откакто изборите са завършили и резултатът от тях е доказан, само че Бар съобщи, че това може да докара до обстановки, при които " неприятният метод на ръководене реално не може да бъде поправен ".

Резултатът от това изказване беше оставка. Служителят в министерството, който би следил сходни следствия - Ричард Пилджър, напусна.

" След като се срещнах с новата политика и нейните последици.... със страдание би трябвало да се отдръпва от ролята си ", написа той в имейл до сътрудниците си.

Отделно от това екипът на Тръмп подаде тъжба в понеделник във федералния съд на Пенсилвания с искане за незабавна правосъдна заповед за прекъсване на управата на щата от оповестяване на Джо Байдън за победител от гласуването в щата. Главният прокурор на щата назова желае " ненужен ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР