Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд одобри първия трансфер на

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд одобри първия трансфер на
Коментари Харесай

САЩ одобри трансфер на конфискувани милиони на Малофеев към Украйна

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд утвърди първия трансфер на иззети съветски активи за приложимост в Украйна, съобщи Ройтерс. Това заяви самият Гарланд в изказване, публикувано през днешния ден.

Миналата година американското министерство на правораздаването упрекна съветския олигарх Константин Малофеев в нарушение на глобите, наложени против Русия след нашествието й в Украйна. По-конкретно Малофеев е упрекнат, че е финансирал руснаци, пропагандиращи фракционизъм в Крим.

Гарланд заяви, че тогава е била разпоредена „ конфискацията на милиони долари от сметка в американска финансова институция, проследими до нарушаванията на глобите от страна на Малофеев “. През февруари основният прокурор на Съединени американски щати сподели, че е одобрил прехвърлянето на тези средства за потребление в Украйна.

„ Това съставлява първия трансфер от Съединени американски щати на иззети съветски активи за възобновяване на Украйна “, съобщи Гарланд и добави, че „ той няма да е последният “.

Етикети: Главният прокурор на САЩконфискуванеруски активи
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР