Главният прокурор на Република България Иван Гешев уведоми министъра на

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев уведоми министъра на
Коментари Харесай

Хванаха първи секретар на руското посолство за шпионаж

Главният прокурор на Република България Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Теодора Генчовска за осъществена нерегламентирана разследваща активност евентуално в интерес на Руската Федерация от лице с дипломатически имунитет, оповестиха от прокуратурата. В известието написа още:

Под надзора на Специализираната прокуратура се правят дейности по следствие, взаимно с Държавна организация „ Национална сигурност “, по формирано наказателно произвеждане по член 104 от Наказателен кодекс. В хода на следствието е открито, че лице, ползващо се с дипломатически имунитет, изразяваща се във евентуално нерегламентирано събиране на информация от национално значение. Същият е упълномощен като „ първи секретар “ в Посолството на Руската Федерация.

Горното съставлява нарушаване на член 41 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

С оглед на това, основният прокурор уведоми министъра на външните работи за събраните в хода на следствието данни за евентуално осъществено закононарушение от страна на представител на дипломатическата задача на Руската Федерация в София за предприемане на дейности по подготвеност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР