Главният прокурор на Република България Иван Гешев, говорителят на главния

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев, говорителят на главния
Коментари Харесай

Иван Гешев: За прокуратурата няма недосегаеми

Главният прокурор на Република България Иван Гешев, представителят на основния прокурор Сийка Милева и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посетиха Сандански във връзка извършени две профилирани интервенции под управлението на прокуратурата - против битовата престъпност и против наркоразпространението.

Главният прокурор заяви, че при акцията против група, занимаваща се с разпространяване на дрога, са открити над 150 000 евро и други валути, както и наркотични субстанции. Задържани са към 10 души.

„ Сандански е прекрасен град и е неприемливо да има стрелби с автомати, палежи, сбивания, това не е добре за жителите и за бизнеса. Затова стремежът ни е в близката година тези проблеми да приключат. Ако хората, които вършат тези неща, не преустановят престъпната си активност, ще я преустановим ние ", предизвести основният прокурор.

В отговор на журналистически въпроси Иван Гешев разяснява, че за прокуратурата няма недосегаеми, без значение от позицията, която заемат: „ Докато аз съм основен прокурор, българската прокуратура няма да прави взаимни отстъпки, методът за всички ще бъде идентичен. Единственото, с което ще се преценява прокуратурата, е дали си нарушил закона или не. Това е разграничителната линия ", разяснява още той.

„ Когато прокуратурата има подозрение за нарушаване или опити за лобиране - взима ограничения ", разяснява още основният прокурор във връзка прокурора от Окръжна прокуратура-Русе, за който има данни, че локален предприемач е лобирал, и във връзка с чиято работа се прави инспекция за три години обратно. „ А кадровите проблеми на президентството, на Министерски съвет, са въпрос на други институции, не на прокуратурата ", добави Иван Гешев.

Главният прокурор акцентира, че „ прокуратурата е открита към българските жители посредством медиите по метод, по който не е открита никоя друга конструкция в страната. Ние не се тормозим да демонстрираме и личните си проблеми, свързани с опити за олигархично и политическо въздействие ".

Иван Гешев съобщи, че прокуратурата демонстрира на българските жители „ мрежата от зависимости сред наедрял бизнес и политика, която е завършена на всички равнища. Тя има желание да прекрати тази мрежа, най-малко до момента в който аз съм основен прокурор, взаимни отстъпки няма да има за никого. След като може да бъде разпитан министър-председателят, откакто може настоящ министър сега да се намира в ареста, не виждам за какво да не бъде разпитан секретарят на президента ", добави основният прокурор.

Той напомни, че президентът е призовал „ да проверяваме корупцията и търговията с въздействие " и посочи, че като основен прокурор не взима решения по съответни досъдебни производства. „ За това дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще бъде притеглен като обвинен - вземат решение наблюдаващите прокурори ", повтори той.

При визитата си в Сандански основният прокурор и представителят Сийка Милева се срещнаха с прокурори от Районната прокуратура в града, а по-късно разговаряха и с поданици на обитаемото място.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР