Главният прокурор на Международния наказателен съд в Хага Карим Хан

...
Главният прокурор на Международния наказателен съд в Хага Карим Хан
Коментари Харесай

Следователи от Съда в Хага вече са в Украйна и събират доказателства срещу Русия

Главният прокурор на Международния углавен съд в Хага Карим Хан и проверяващият екип на Международния углавен съд дойдоха в Украйна, с цел да съберат доказателства за съветски военни закононарушения. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение на 16 март.

„ Ще засилим работата, с цел да търсим отговорност от руснаците. Трябва да има Международен арбитражен съд и ще има. За всичко, което направиха против Украйна, против нашия народ, за всеки терористичен акт на съветски войски на територията на нашата страна. Прокуратурата на Украйна, чиновниците на реда към този момент са почнали тази работа “, сподели президентът.

Според президента е значимо също по този начин в Украйна да стартира работа следствената група на Международния углавен съд, която дружно с украинските чиновници на реда към този момент събира всички доказателства, към този момент събира обстоятелства за военни закононарушения на съветски войски на територията на Украйна.

„ Днес разговарях с прокурора на Международния углавен съд в Хага Карим Хан. Той към този момент е в Украйна, към този момент е почнал работа. Следователно окупаторите ще бъдат виновни за всички военни закононарушения против украинци “, акцентира Зеленски.

В нощта на 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на “специална военна операция” в украинския Донбас.

След това съветската войска нападна Украйна. Украинските градове, в това число Киев, бяха подложени на ракетни и бомбени офанзиви.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в отговор, че в цялата страна е въведено военно състояние. Украинският водач разгласи и спиране на дипломатическите връзки с Русия.

Действията на Кремъл бяха наказани в Организация на обединените нации и в множеството столици на света.

На Русия са наложени строги наказания.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР