Главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан призова

...
Главният прокурор на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан призова
Коментари Харесай

Хага призова международната общност за съдебно преследване на военните престъпления в Украйна

Главният прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан прикани интернационалната общественост да прояви твърда ангажираност към правосъдното гонене на военните закононарушения в Украйна, съобщи Дарик с позоваване на ДПА.

Законът не би трябвало да играе второстепенна роля, сподели Хан по време на откриването на интернационална конференция по тематиката в Хага.
Нидерландският външен министър Вопке Хукстра още веднъж подчертава върху нуждата от обща тактика. Предвид известията за осъществени от съветските военни изнасилвания, убийства и изтезания, би трябвало да се подхващат дейности.

Европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс уточни, че е налице „ гигантска задача “ и добави, че тя изисква мощна правосъдна система в Украйна.

В Хага се събраха повече от 30 министри и прокурори от Европа и западните страни, с цел да обсъдят тактики за правосъдно гонене на военните закононарушения в Украйна. Конференцията е проведена от Европейската комисия, нидерландското външно министерство и канцеларията на основния прокурор на МНС.

След появяването на първите известия за военни закононарушения по време на почналата на 24 февруари съветска инвазия в Украйна, МНС стартира следствия и изпрати на място най-големия проверяващ екип в историята си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР