Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на депутат заради търговия с влияние

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Димитър Аврамов по предложение на Специализираната прокуратура.

Главният прокурор изиска да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител, който е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

С определение от 01.12.2021 година Специализираният углавен съд спря наказателното произвеждане против депутата на съображение член 25, ал.1, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс - заради придобиване на депутатски имунитет. Аврамов е обвиняем за търговия с въздействие (престъпление по член 304б, алинея 1, вр. член 26, ал.1, вр член 20, алинея 2 от НК).

Продължаването на наказателното гонене е допустимо единствено с позволение на Народно събрание или при документално единодушие на Димитър Аврамов съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР