Главният прокурор Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна

...
Главният прокурор Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна
Коментари Харесай

Гешев иска от ЦИК имунитета на водача на листата на „Атака“ в Сливен, шофирал дрогиран и с чужд номер

Главният прокурор Иван Гешев внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., претендент за народен представител в изборите за Народно заседание, планувани за 2.10.2022 година, оповестяват от прокуратурата.

Според изявления в локални медии става дума за лидера на листата на „ Атака “ в Сливен Веселин Георгиев с прякор Лъва.

Искането е направено след направено предложение от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на досъдебно произвеждане, формирано на 2.09.2022 година
В хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 година в град Сливен В.Г. е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, сложени на управлявания от В.Г. автомобил, които са били издадени за друго МПС.Наблюдаващият прокурор от СГП е оценил събраните в хода на следствието доказателства като задоволителни за привличане в качеството на обвинен на В.Г. за закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и за закононарушение по член 345, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Като претендент за депутат В. Г. е „ лице с имунитет “ и с оглед наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР