Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседанието на

...
Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседанието на
Коментари Харесай

Гешев на крака в Европарламента за извънредно заседание

Главният прокурор Иван Гешев ще участва на изключителното съвещанието на групата на Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, настояват от Европарламента.

То ще е на 13 юни в Страсбург и ще се разисква ситуацията у нас. За съвещанието първо оповестиха от пресофиса на Елена Йончева в петък, която е и единственият български евродепутат в групата. От известието стана ясно, че са поканени за чуване представители на Министерството на правораздаването, на прокуратурата и на неправителствени организации.

В известието се прецизира още, че евродепутатите очаквали да бъдат осведомени с измененията в Закона за правосъдната власт, неочакваното развиване по каузи, които Европейският парламент следи от години като " Барселонагейт ", както и въпроси, зараждащи от записа от съвещанието на " Продължаваме промяната ".

Главният прокурор е откликнал на поканата и ще бъде на съвещанието на 13 юни, настояват от Европарламента. Неговото присъединяване в съвещанието, което е при закрити врата, се очаквало с огромен интерес предвид на новите разпити по делото " Барселонагейт " както и поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

В петък Иван Гешев изиска имунитета на Борисов по следствието, което се води за пране на пари. От прокуратурата настояват, че са събрали задоволително доказателства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР