Главният прокурор Иван Гешев остава без преторианската си гвардия. Бюрото

...
Главният прокурор Иван Гешев остава без преторианската си гвардия. Бюрото
Коментари Харесай

Парламентът реши окончателно: Гешев остава без преторианците си |

Главният прокурор Иван Гешев остава без преторианската си армия. Бюрото за отбрана на очевидци, което досега бе на негово послушание се мести в Министерство на правораздаването. Тази смяна бе гласувана на второ четене в последния работен ден на 46-ото Народно събрание.

Отнемането на звеното от пълномощията на Гешев бе подкрепено от всички партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Дебатът не мина без остри разногласия.

Според депутата Хамид Хамид от Движение за права и свободи наименованието на Закона би трябвало да бъде " Закон за осветление на някои предпазени сътрудници ".

" Това си проличава от претекстовете, изявленията, които се изговориха по този провкт, счита той.

По думите му законът е за избрани олигарси, които се укриват от българското правораздаване, като задачата е тези очевидци да бъдат осветени, с цел да не бъдат отстреляни. Ето по тази причина е този закон, за една дребна част, само че най-кресливата част, съобщи той и добави:  

Още следобяд ще си броят хонорарите, бройте сътрудници, за други е пиар, а за трети е мръсна поръчка. 

Хамид се обърна към ръководителя на Народно събрание и происка заглавието да се промени на " Закон за бегълците ".

" Оказа се, че този е най значимият закон в страната. Цялата дясна част избяга от дебата за актуализацията на бюджета. Изсулиха се като мокасини с телешка кожа - избягаха, тъй като имаха мръсна поръчка, Трябваше да изпълнят една поръчка за 1 човек. Иначе бюрото може да го реалокира в земеделското министерство.Това ли е най-важното сега ", попита той.

В отговор депутатът Радостин Василев от Има Такъв Народ означи, че без подозрение от Движение за права и свободи са за опазване на статуквото.

Според Димитър Делчев от ИБГНИ съобщи, че прекосяването на бюрото в правосъдното министерство е акт, който можем да създадем дружно и че се надява депутатите от Движение за права и свободи да спрат да отлагате приемането на този закон.

" Вие защитавате преторианската гвардия на основния прокурор ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР