Главният прокурор Иван Гешев изпрати становище във Висшия съдебен съвет

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати становище във Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Гешев: Искат да овладеят прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев изпрати мнение във Висшия правосъден съвет по отношение на предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварителното му освобождение от служба, оповестяват от държавното обвиняване.

„ Искат да ме сменят, с цел да овладеят прокуратурата, само че нямат правни аргументи”, е мнението на обвинител номер едно.

В мнението се показва, че предлагането е в несъгласие с Конституцията, Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, а като цяло и с общата доктрина на правото, действието на управляващите и развиването на правосъдната промяна.

„ То не се основава на правни причини, а на политически съждения и субективни изводи и на процедура е персонална оценка на професионалните и нравствени качества на основния прокурор от сегашния министър на правосъдието”, е оценката на обвинител номер едно за предлагането.

Гешев показва, че то не подхожда на одобрените правни стандарти, отбелязва редица пропуски, несъгласия и неточности, в това число посочени в предлагането събития, които не са се състояли, пишат от прокуратурата.

„ Обстоятелствата, въз основа на които се прави извод за съществуване на учредения за предварително освобождение, не са свързани съответно с дейности или бездействия на основния прокурор, а по закон отговорността е лична”, се споделя в мнението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР