Главният прокурор Борислав Сарафов предложи на регионалния министър Андрей Цеков

...
Главният прокурор Борислав Сарафов предложи на регионалния министър Андрей Цеков
Коментари Харесай

След проверка на прокуратурата: България е собственик на Руската църква в София

Главният прокурор Борислав Сарафов предложи на районния министър Андрей Цеков да заведе дело за собствеността на Руската цъква.  
Прочетете още
На среща в кабинета на обвинител номер 1, той показа 4 тома доказателства, които оборват изказванието, че храмът не е наша благосъстоятелност.

Проверката е била направена от Върховна административна прокуратура. 

Ще се срещнем с материалите, разгласи министърът след срещата. Той изясни, че е нужен към 1 месец на ведомство, с цел да ги прегледа. Според закона, районното министерство  е това, което може да води дело за лично на български парцели, 

Любопитни обстоятелства към инспекцията показа прокурора от Върховна административна прокуратура Виктор малинов.

Така да вземем за пример след бомбардировките през 1944г., българската страна е платила 2/3 за ремонта на църквата, а  Съветският съюз 1/3. Не е ясно дали тези пари въобще са били дадени.

Също по този начин не е ясно дали съветското посолство е приемник на имперска Русия.

Проверка на прокуратурата е открила, че българската страна е притежател на храма " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ". Това обаче би трябвало да се удостовери от съда. Заради това - на среща в Съдебната палата Борислав Сарафов изиска от районния министър, Министерство на регионалното развитие да заведе дело, с цел да се признае, че точно българската страна е притежател на „ Руската черква " и земята в центъра на София

След инспекция на ВАП и СГП, които откриват, че има съображение страната да нападна по правосъден път собствеността върху " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ", и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов сезира отрасловия министър на районното развиване Андрей Цеков. На среща в кабинета на основния прокурор, Сарафов обясни на Цеков откритото от прокурорската инспекция и настоя Министерство на регионалното развитие да заведе дело, на база на което страната да бъде приета като притежател на земята и на самия храм " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ", прочут още като „ Руската черква ". Според Сарафов от публичен интерес е страната да нападна по правосъден път претенциите на съветската страна върху собствеността на храма.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР