Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние не

...
Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние не
Коментари Харесай

Мишел Барние: Не съм оптимист за сключването на споразумение за Брекзит

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзита Мишел Барние не е оптимистично надъхан за избягването на сюжет без съглашение, тъй като Европейски Съюз не може да отговори на английските претенции за изключване на защитната уговорка за границата сред Англия и Ирландия от съглашението за евакуиране, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Барние съобщи в публикация за в. "Сънди телеграф ", че защитната уговорка би трябвало да остане, с цел да резервира целостта на единния европейски пазар, като по едно и също време с това подсигурява отворена граница сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия. "Не съм оптимистичен за избягването на сюжет с Брекзит без съглашение, само че всички би трябвало да продължим да работим настойчиво ", акцентира Барние в публикация, оповестена на първа страница на вестника. "Предпазната уговорка е оптималната степен на еластичност, която Европейски Съюз може да предложи на страна, която не е членка ", предизвести той.

Британският министър председател Борис Джонсън е заречен да изведе Англия от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали има подписано съглашение с Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР