Френският президент Еманюел Макрон в понеделник притисна Си Дзинпин да

...
Френският президент Еманюел Макрон в понеделник притисна Си Дзинпин да
Коментари Харесай

Макрон призовава за координация с Китай по Украйна и „големите кризи“ на срещата на върха в Париж

Френският президент Еманюел Макрон в понеделник притисна Си Дзинпин да координира тясно с Европа в лицето на съветската инвазия в Украйна и да одобри справедливите световни търговски правила, до момента в който китайският водач стартира държавно посещаване във Франция.

Първото посещаване на Си в Европа от 2019 година насам ще го накара да организира диалози в Сърбия и Унгария. Си сподели, че желае да откри мир в Украйна, даже в случай че анализаторите не чакат огромни промени в китайската политика.

Но изборът му на Франция като единствената огромна европейска мощ в неговия маршрут демонстрира смисъла, което водачът на еднопартийната комунистическа страна с повече от 1,4 милиарда души придава на Макрон като медиатор на Европейски Съюз в продължение на две години след нашествието на Русия.

Откривайки първична тристранна среща, на която участва ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Макрон сподели, че координацията с Пекин по „ огромните рецесии “, в това число Украйна, е „ абсолю...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР