Главният оперативен директор на Meta Шерил Сандбърг обяви, че се

...
Главният оперативен директор на Meta Шерил Сандбърг обяви, че се
Коментари Харесай

Един от най-важните кадри на Meta напуска поста си

Главният действен шеф на Meta Шерил Сандбърг разгласи, че се отдръпва от поста си. Тя ще направи това през есента на тази година, като ще остане единствено член на борда на шефовете, оповестява CNET.

Сандбърг е един от най-важните ръководители на Meta. Тя е в компанията от 14 години насам и има решаваща роля за бизнес развиването ѝ.

Сандбърг е измежду най-популярните персони в ИТ сектора, само че и тя е била обект на много рецензии през годините. Включително и около дейностите на Фейсбук по време на президентските избори през 2016 година

"Дебатът към обществените мрежи се промени до неразбираемост по отношение на ранните дни. Слабо е да се каже, че не е било елементарно. Но би трябвало да е мъчно. Продуктите, които вършим, имат огромно отражение върху всички, по тази причина би трябвало да ги сътворяваме отговорно по метод, който пази персоналното пространство и хората ", написа Сандбърг.

Не се оповестяват съответни аргументи за решението ѝ. Сандбърг написа, че не е сигурна какво я чака в бъдеще. Тя споделя, че ще обърне повече внимание на фондацията си и филандропията, "които са по-важни за мен отвсякога, като се има поради и какъв брой сериозен е този миг за дамите ", споделя тя.

Основателят на Meta Марк Зукърбърг разяснява в обособен пост, че на поста на Сандбърг ще застане Хавиер Оливан, в този момент шеф по растежа на Meta. Той няма да има непосредствено копие на дилемите на Сандбърг, защото тя е дефинирала ролята по личен метод и е "суперзвезда ", написа Зукърбърг.

Предстои вътрешно реструктуриране на Meta, с цел да се сближат някои екипи. Според Зукърбърг е по-добре по този начин, вместо другите бизнеси и интервенции да са проведени настрана от продуктите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР