Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал още

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал още
Коментари Харесай

Илон Мъск продава акции на Tesla за $3,6 милиарда

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е продал още 22 милиона акции на производителя на електрически автомобили, оценени на $3,58 милиарда, оповестява BBC.  Акциите са били продадени на 12-и, 13-и и 14-и декември, излиза наяве от декларация до американския финансов регулатор.

Така цената на акциите на Tesla, продадени от милиардера тази година, доближи $40 милиарда. Причината за последните продажби към този момент не се оповестява.

Илон Мъск остава най-големият акционер на Tesla с 13,4% дял, пресмята доставчикът на данни за финансовите пазари Refinitiv. Миналият месец предприемачът разкри, че е продал 19,5 милиона акции на автомобилната компания на стойност $3,95 милиарда.
 Проблемите за Tesla се натрупат, до момента в който Илон Мъск се разсейва с Twitter
Проблемите за Tesla се натрупат, до момента в който Илон Мъск се разсейва с Twitter

Автомобилната компания понижи производството си в Китай

Това се случи няколко дни откакто приключи придобиването на платформата Twitter за рекордните $44 милиарда.

Мъск приключи придобиването на Twitter през октомври и от този момент е съсредоточил забележителна част от времето си върху обществената мрежа.

Бизнесменът продаде акции на Tesla на стойност милиарди долари, с цел да помогне за финансирането на покупката си, което способства за поевтиняването на акциите на производителя на електрически коли.

Акциите на Tesla са измежду най-зле представящите се акции измежду тези на огромните производители на коли и софтуерни компании тази година, защото вложителите се тормозят, че обстановката с Twitter отвлича вниманието на Мъск.

В края на боровата търговия в сряда пазарната капитализация на Tesla падна под $500 милиарда за първи път от 2020 година насам. В края на предходната година компанията имаше пазарна оценка от над $1 трилион, само че нейната стойност се срина през последните месеци.
 Бернар Арно детронира Илон Мъск и стана най-богатият човек в света, само че за малко
Този милиардер стана по-богат от Илон Мъск, само че за малко

Как се случи това?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР