Главният изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че през

...
Главният изпълнителен директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че през
Коментари Харесай

SpaceX скоро ще пусне на пазара Starlink Mini Dish – преносима интернет антена, която ще се побира в раница

Главният изпълнителен шеф на SpaceX Илън Мъск съобщи, че през идващите месеци компанията ще пусне портативна версия на сателитната паница Starlink Mini Dish. По думите му антената ще бъде задоволително дребна, с цел да се побере в раница. Мъск описа и за идната клетъчна услуга на Starlink, която ще предлага пропускателна дарба от 7 Mbps на клетка от услугата.

„ По-късно тази година ще представим Starlink Mini Dash, която ще се побира в раница. “

каза Мъск пред чиновниците на SpaceX

Още през септември 2023 година Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) утвърди заявката на SpaceX за употреба на Starlink Mini Dish, която ще е с размерите на преносим компютър MacBook, само че до момента не е оповестена нова информация за упования артикул. На този стадий не се знае нищо за спецификациите на Starlink Mini Dish или за нейната цена. Мъск даде обещание, че този модел ще бъде „ много готин за всеки, който се нуждае от доста преносим Starlink “.

Ръководителят на SpaceX приказва и за идващото потомство антена Starlink Dish, чиито предварителни поръчки бяха открити още през ноември предходната година. Цената ѝ не се разграничава от тази на сегашната антена от второ потомство, която е 599 $, само че индустриалните ѝ разноски са по-ниски.

„ Ние към този момент доставяме съоръжение от последващо потомство. Това е четвъртата версия на потребителския терминал, която ни разрешава да понижим разноските за Starlink. “

показа Мъск

Терминалите от последващо потомство обезпечават по-стабилна работа и по-високи скорости на евакуиране.

По-рано производството на един терминал Starlink струваше на компанията 3000 $, само че компанията непрекъснато понижава индустриалните разноски. Мъск разгласи откриването на нова фабрика на Starlink в Тексас, която явно създава терминали от последващо потомство.

SpaceX работи и по услугата Starlink Direct to Cell (DTC), която ще разреши данните да се предават на елементарни смарт телефони, осигурявайки съгласуваност даже в най-отдалечените райони. В четвъртък компанията показва сполучливото действие на технологията, като даде опция за изпращане на текстови известия сред немодифицирани смарт телефони благодарение на неотдавна изстреляните спътници Starlink Direct to Cell.

Що се отнася до постоянната услуга Starlink, Мъск съобщи, че главната цел е да се понижи закъснението на системата до под 20 милисекунди. За тази цел компанията построява повече „ шлюзови “ станции, свързани с оптични мрежи на земята. Тези наземни станции могат да предават високоскоростен интернет към спътниците Starlink в орбита.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР