Главният изпълнителен директор на руският енергиен гигант Газпром Алексей Милер

...
Главният изпълнителен директор на руският енергиен гигант Газпром Алексей Милер
Коментари Харесай

Шефът на Газпром не е убеден, че Европа ще оцелее зимата  

Главният изпълнителен шеф на съветският енергиен колос " Газпром " Алексей Милер предизвести Европа за следствията от отхвърли от съветски газ, заявявайки, че " никой не може да подсигурява ", че Европа ще оцелее през идната зима с актуалните равнища на природен газ в подземните складове, съобщи Ройтерс.

Според Милер газът в подземните складове на Германия ще стигне за сред 2 и 2, 5 месеца.

Той също по този начин прикани за гаранции за по-нататъшната употреба на газопровода " Северен поток ", заяви БНР.

" Европейският съюз и Германия би трябвало да дадат явен, явен политически отговор, че са заинтригувани и желаят тези тръбопроводни линии да бъдат възобновени, и да дадат гаранции ", сподели Милер по време на форума " Руска енергийна седмица " (Russia Energy Week).

Шефът на " Газпром " добави, че втората линия на " Северен поток 2 " също е била развалена при неотдавнашния случай, ориентиран към огромни съветски тръбопроводи, " само че несъмнено няма приключване на газ ".

Според него, за развалените тръбопроводи " Северен поток 1 и 2 " ще отнеме минимум една година, с цел да бъдат поправени, като Русия към момента не е получила достъп до зоната на вредите.

Милер повтори апела, насочен по-рано в сряда от съветския президент Владимир Путин, за европейски газов хъб в Турция. Той също по този начин означи, че " Газпром " може бързо да усили доставките си за азиатския пазар.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че не страната му е отговорна за високите цени на силата, с която европейците се сблъскват в изискванията на идна зима, и добави, че Западът е този, който подхранва международната енергийна рецесия, съобщи Ройтерс.

Той добави, че Москва ще задържи петролния експорт и рандеман на сегашните им нива до 2025 година, и разгласи, че без значение от западните наказания Русия няма да се откаже от водещата си роля на интернационалните енергийни пазари, оповестява Българска телеграфна агенция.

По въпроса за газовите доставки за Европа Путин изрази подготвеност Русия да възобнови подаването на синьо гориво към Германия и Европа, като това стане по балтийския газопровод " Северен поток 2 ", съобщи Асошиейтед прес.

В речта си на днешния енергиен конгрес в съветската столица той още веднъж упрекна Съединени американски щати, че стоят зад гърмежите на газопровода " Северен поток 1 " и на едната от двете тръби на " Северен поток 2 ", които предизвикаха голямо приключване на газ от засегнатите тръби и ги извадиха от строя.

Путин повтори изказванието си от предходната седмица, че нападението против тръбите на газопровода е осъществено от тези, които желаят да отслабят Европа посредством лишаването й от евтиния съветски газ. " Саботажът против " Северен поток 1 и 2 " е акт на интернационален тероризъм, целящ да отслаби енергийната сигурност на целия континент посредством блокирането на доставките на евтина сила ", сподели той и добави, че съгласно него Съединени американски щати желаят да накарат Европа да си купува по-скъпия полутечен природен газ. " Именно тези, които желаят раздор в връзките сред Евросъюза и Русия, стоят и зад саботажа против " Северен поток ", сподели той.

Путин още веднъж се разгласи срещу желанията на Запада да вкара ценови тавани за износа на съветски енергоносители с думите, че " Русия няма да работи срещу здравия разсъдък и да заплаща за благополучието на другите ".

" Няма да доставяме енергоносители на страни, които наложат таван на цените ", сподели той. " Бих желал да предупредя тези, които вместо делово съдействие и пазарни механизми се опитат да си послужат с измамнически номера и жестоко изнудване, че ние няма да създадем нищо в собствен ущърб.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР