Главният изпълнителен директор на компанията производител Raytheon“ Грег Хейс оповести

...
Главният изпълнителен директор на компанията производител Raytheon“ Грег Хейс оповести
Коментари Харесай

Украйна получава системи за противовъздушна отбрана от САЩ frognews.bg

Главният изпълнителен шеф на компанията производител „ Raytheon “ Грег Хейс оповести през вчерашния ден, че към този момент са доставени първите две противовъздушни системи на Украйна, които се конфигурират. Той добави, че дребният обхват на системата е ефикасен и може „ да смъкна всичко в небето - от дронове, през балистични ракети до изтребители, пишат от БНР.

 

NASAMS е известна като " Национална усъвършенствана ракетна система земя-въздух ". Тя е наземна ракетна технология за противовъздушна защита. Разработена е от норвежката компания Kongsberg Defense & Aerospace и основаната в Съединени американски щати Raytheon. Това е най-усъвършенстваната система за противовъздушна защита, предоставена на Украйна до момента.

 

Украйна упорства за натовски системи, които да пазят нейното небе, защото запасите от системите от ерата на Съветския съюз се изчерпват от безмилостните съветски удари с крилати ракети и безпилотни самолети камикадзе, за които се счита, че са ирански.

 

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер също даде обещание по-нататъшна поддръжка за Украйна, изключително в региона на въздушната защита по време на изненадващата му аудиенция в Киев във вторник. Това е първото му посещаване, откогато Русия нахлу в страната на 24-ти февруари.

 

Щайнмайер увери Украйна, че Германия освен е на страната на Киев, само че и ще продължи да поддържа страната стопански, политически и военно.

 

Щайнмайер посочи, че през последните месеци Германия се е трансформирала в един от най-големите снабдители на съоръжение за противовъздушна защита на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР