Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменили направи поредното

...
Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменили направи поредното
Коментари Харесай

Доменикали с поредно странно предложение: Формула 1 да дава точки в тренировките

Главният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменили направи следващото си необичайно предложение за бъдещето на шампионата. Този път италианецът подмятна концепцията, че в бъдеще, водачите ще могат да печелят точки и по време на свободните тренировки.

„ През годините Формула 1 няколко пъти е променяла формата на квалификациите. Това е потребност, която не може да бъде отлагана, да имаме по-голямо шоу. Лично аз бих желал постоянно да се боря за нещо, което е значимо за шампионата. Ще обсъдим този въпрос по време на идващото заседение на Комисията за Формула 1: почитателите, уредниците, всички го желаят. Спринтовете бяха единствено първият образец за това, какво може да се усъвършенства “, съобщи Доменикали пред италианското издание Corriere della Sera.
 Доменикали ще понижава тренировките във Формула 1 Доменикали ще понижава тренировките във Формула 1
„ В естествен уикенд, с две тренировки в петък, всяка сесия би трябвало да дава или точки, или стартови позиции за по-късо съревнование в събота. То може да размени съботната подготовка и може да включва обърната стартова решетка “, добави италианецът.
 Доменикали изключи опцията Ф1 да премине към двудневни уикенди Доменикали изключи опцията Ф1 да премине към двудневни уикенди
„ Ние предлагаме доста неща. Част от тях се отхвърлят, само че от време на време сме виждали по какъв начин обърканата решетка прави надпреварите забавни, с повече изпреварвания. Ние сме задължени да опитаме “, разяснява още Доменикали, визирайки надпреварите в Белгия и Италия през тази година.
 Сайнц: Формула 1 би трябвало да премисли наказванията на стартовата решетка Сайнц: Формула 1 би трябвало да премисли наказванията на стартовата решетка
В тях част от водещите водачи стартираха от по-задни позиции поради санкции, свързани с потреблението на повече от позволените в границите на сезона съставни елементи в задвижващата система. Това фактически направи конкуренциите по-интересни, само че и самите писти „ Спа “ и „ Монца “ подготвят към повече изпреварвания. Подобна концепция на писта като тези в Монако, Сингапур и Унгария няма да има същия резултат.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР