Главният изпълнителен директор на Фeйсбук Марк Зукърбърг поднесе във вторник

...
Главният изпълнителен директор на Фeйсбук Марк Зукърбърг поднесе във вторник
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се извини пред Сената

Главният изпълнителен шеф на " Фeйсбук " Марк Зукърбърг сервира във вторник персоналните и формалните си извинения пред американския Сенат за позволените неточности в отбраната на персоналните данни и политическата операция. Изслушванията в американския Конгрес не престават и през днешния ден.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг дава отговор на въпроси на американски парламентаристи. Централна тематика бе отбраната на персоналните данни. Зукърбърг още веднъж се извини, че компанията му не е направила задоволително, с цел да предотврати злоупотреби и пое цялата отговорност. По време на траялото 5 часа чуване в американския Сенат 33-годишният милиардер трябваше да се оправи и с въпроса като този - дали би се чувствал удобно да заяви името на хотела, в който е отседнал предходната нощ.
Марк Зукърбърг, създател на Facebook: Не.
Не бе подминат и въпросът за Кембридж Аналитика, откъдето стартира абсурдът. Данните на към 87 милиона консуматори се озоваха в ръцете на английската компания за разбор на данни преди Facebook да стартира да вкарва ограничавания през 2014 година След това компанията е работила за предизборния екип на Доналд Тръмп в акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Ейми Клобучар, сенатор от Минесота: Бившият чиновник на Кембридж Аналитика Кристофър Уaйли сподели, че непозволено получените данни от Facebook може да се съхраняват в Русия. Съгласни ли сте с тази опция?Марк Зукърбърг, създател на Facebook: Сенаторе, не ми е известно сходно нещо. Но една от стъпките, които би трябвало да предприемем е да се направи цялостно следствие на всички системи на Кембридж Аналитика, с цел да разберем какво са правили, дали към момента имат данни, дали са премахнали данни. Има законни способи за деяние.
Зукърбърг уточни още, че ще отнеме време, само че нужните промени за ограничението на сходни злоупотреби ще бъдат приключени сполучливо.

Компанията и нейният шеф попаднаха под ударите на мощна рецензия поради слаба отбрана на персоналните данни на потребителите. Изслмушванията не престават и през днешния ден.
 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Ting Shen
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР