Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви пред служителите

...
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви пред служителите
Коментари Харесай

Зукърбърг с послание за изборите в САЩ към своите служители

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи пред чиновниците си, че демократа Джо Байдън ще бъде идващият президент на Съединени американски щати и че е значимо хората да знаят, че изборите са били почтени, съобщи Си Ен Би Си.

„ Вярвам, че резултатът от изборите към този момент е явен и че Джо Байдън ще бъде идващият президент. Важно е хората да имат убеденост, че изборите са били почтени, като това важи и за десетките милиони хора, подкрепили Тръмп “, е споделил Зукърбърг по време на съвещание на компанията, оповестява „ Бъзфийд Нюз “.

Коментарите на Зукърбърг са първият случай, в който той признава успеха на Байдън, макар че Доналд Тръмп продължава да оспорва изборните резултати, потвърждавайки, че на вота на 3 ноември е бил белязан от доста измами. Републиканецът обаче не е показал никакви доказателства за своите изказвания.

Позицията на Зукъбърг идва на фона на рецензиите против Фейсбук от някои членове на екипа на Байдън по повод ролята на обществената мрежа в разпространяването на подправени вести, подкопаващи американската народна власт.

Въпреки тези рецензии, чиновници на Фейсбук обявиха пред Си Ен Би Си, че те изпитват най-много облекчение, защото изборите през 2020 година минаха без искания за непозната интервенция или за всеобща деизноформация. Докато през 2016 година обществената мрежа бе упрекната за резултата от изборите, този път тя е се е постарала да показва на потребителите достоверна информация за изборите в Съединени американски щати,.

В мненията си към чиновниците на Фейсбук Зукърбърг също означи, че някогашният консултант на Тръмп Стив Банън не е нарушил задоволително от политиките на обществената мрежа, с цел да бъде закрит профила му в нея – нещо, което направиха неотдавна от Twitter, откакто той прикани за обезглавяване на шефа на ФБР Кристофър Рай и водещият държавен специалист по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР