Главният изпълнителен директор на Disney“ Боб Айгър обяви продължения на

...
Главният изпълнителен директор на Disney“ Боб Айгър обяви продължения на
Коментари Харесай

„Disney“ обяви продължения на „Играта на играчките“ ,„Замръзналото кралство“ и „Зоотрополис“

Главният изпълнителен шеф на „ Disney “ Боб Айгър разгласи продължения на филмите " Играта на играчките ", " Замръзналото кралство " и " Зоотрополис " , като показа проектите си за смяна на бизнеса със стрийминг. Айгът съобщи, че анимационното студио на „ Disney “ има продължения " в развой на работа ", съобщи Би Би Си.

Междувременно компанията разкри първия си спад в броя на клиентите, откогато през 2019 година започва стрийминг услугата Disney+. А Айгър съобщи, че ще редуцира 7000 работни места в границите на огромно оживление в развлекателния колос.

Последните елементи ще бъдат третата от франчайза " Замръзналото кралство “ и втората от „ Зоотрополис “. Вече има четири кино лентата " История на играчките ", както и миналогодишния спин-оф " Светлинна година ".

Обявените съкращения възлизат на към 3,6% от работната мощ на „ Disney “ по света и са част от проекта за икономисване на 5,5 милиарда $ и превръщането на стрийминг услугата Disney+ в печеливша. Айгър съобщи, че " не е взел това решение елементарно ".

„ Промените ще ни оказват помощ да се оправим по-добре с бъдещите разтърсвания и световните стопански провокации ", сподели той.

„ Disney “ регистрира 8% растеж на продажбите до 23,5 милиарда $ сред октомври и декември предходната година. Disney+ обаче регистрира загуба от 1,5 милиарда $, а клиентите му понижиха с към 2,4 млн. до 161,8 млн.

Планът планува компанията да се преструктурира в три сегмента - развлекателен, който ще включва филми, телевизия и стрийминг; спортно насочен ESPN и паркове, прекарвания и артикули на „ Disney “.

" Тази метаморфоза ще докара до по-ефективен от позиция на разноските и съгласуван метод към нашите интервенции ", съобщи Айгът пред анализатори по време на конферентен диалог. Той добави, че стрийминг услугата на компанията остава неин главен приоритет.

Цената на акциите на „ Disney “ се увеличи с повече от 5% в следборсовата търговия след известието.

Фреди Колкуун, капиталов шеф в JM Finn, съобщи пред Би Би Си: " През последната година „ Disney “ имаше много проблеми и по-специално с опитите да направи стрийминг бизнеса си печеливш. "

Но той съобщи, че резултатите " в действителност са доста успокояващи " и надминават упованията.

Промените на „ Disney “ са в отговор на някои от рецензиите, отправени през последните месеци от милиардера вложител деятел Нелсън Пелц, който разкритикува компанията за несъразмерните разноски за стрийминг бизнеса ѝ.

Айгър направи шокиращо завръщане като основен изпълнителен шеф на „ Disney “, по-малко от година откакто се отдръпна от компанията. Той беше върнат, с цел да управлява компанията в бурни времена, откакто цената на акциите ѝ се срина, а Disney+ продължи да натрупа загуби. Айгър, който преди този момент оглавяваше „ Disney “ в продължение на 15 години, размени Боб Чапек, който пое поста основен изпълнителен шеф през февруари 2020 година Чапек беше отхвърлен, откакто стрийминг бизнесът на „ Disney “ регистрира тримесечна загуба от 1,5 милиарда $. По-малко от 24 часа след завръщането си Айгър съобщи, че възнамерява съществено оживление на бизнеса. Тогава той съобщи, че е упълномощил на група ръководители да разработят " нова конструкция, която да върне вземането на решения в ръцете на нашите креативен екипи и да рационализира разноските ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР