Главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алер изрази загриженост, че

...
Главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алер изрази загриженост, че
Коментари Харесай

Все още има рискове за финансовата система – директора на Circle

Главният изпълнителен шеф на Circle Джереми Алер изрази угриженост, че рисковете за банковата система не са се разсеяли изцяло.

Макар да похвали дейностите на държавното управление, в неотдавнашно изявление за CNBC Алер акцентира, че рисковете от разпространяване на проблемите остават.

Той счита, че федералното държавно управление е подхванало верните стъпки, с цел да предотврати по-нататъшни последствия от колапса на Silicon Valley Bank. Алер също по този начин означи, че са налице систематични опасности от разпространяване в цялата финансова система. Въпреки че дейностите на държавното управление са понижили някои от тези опасности, те не са били изцяло отстранени.

В светлината на тези опасения Circle предприе ограничения за понижаване на експозицията си към вградения риск в банковата система с частични запаси. Алер акцентира, че компанията се е фокусирала върху партньорството с попечители, които заобикалят рисковете и също по този начин е въвела ежедневна бистрота на краткосрочните държани облигации във фонда Circle Reserve.

Сривът на Silicon Valley Bank докара до краткотрайно обезценяване на USD Coin (USDC) през уикенда, разкривайки, че Circle държи милиарди във финансовата институция.

Алер загатна, че бързият ритъм на повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас е съдействал за рухването на банката, отбелязвайки, че сривът е бил изненада.


 


Алер счита, че решението на политиците да затегнат паричната политика може да е довело до неточности, вследствие на дългите периоди на облигациите, които държат някои финансови институции. Съобщава се, че Silicon Valley Bank е претърпяла загуба от $1.8 милиарда, откакто е продала облигации под номиналната им стойност.

В умозаключение, макар че дейностите на държавното управление на Съединени американски щати са понижили някои опасности във финансовата система, основният изпълнителен шеф на Circle остава внимателен във връзка с капацитета за разпространяване на болестта и нуждата от спомагателни защитни ограничения за минимизиране на излагането на риск.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР