Главният изпълнителен директор на Apple е един от най-богатите хора

...
Главният изпълнителен директор на Apple е един от най-богатите хора
Коментари Харесай

Apple подиса тайно споразумение с китайското правителство

Главният изпълнителен шеф на Apple е един от най-богатите хора на планетата. Усилията, които Тим Кук поставя за триумфа ха компанията не остават незабелязани за анализаторите. Промените в портфолиото и тактиката на Apple под негово управление реализираха впечатляващи резултати.

Неслучайно това е първата американска компания с пазарна капитализация над $2 трилиона. Възходящото показване се чака да продължи с цялостна мощ с оглед известността на iPhone 13 серията. В продължение на дълги години Китай бе основен детайл от бизнес модела на Apple, с който уголемява въздействието си на световния пазар.

След това, обаче компанията загуби позиции за сметка на производителите с Android. Отне много време на Apple, които съумяха за първи път от шест години да бъдат водач по продажби на смарт телефони в Китай. Реализацията на това достижение е напълно обвързвана с личността и дейностите на основния изпълнителен шеф на софтуерния колос.

От TheInformation разгласиха забавен отчет, от който разбираме повече за топлите връзки сред Китай и основателите на iPhone. Още по-любопитното е, че Тим Кук е провел серия от срещи на високо ниво в многолюдната страна. В последна сметка това води до сключване на скрито съглашение сред шефа на Apple и китайското държавно управление.

Според данните цената на контракта надвишава $275 милиарда, осведоми ArsTechnica. Регламентирането на връзките сред двете страни подсигурява, че Apple няма да стане обект на фрапантни регулации от страна на локалните управляващи. Подобни дейности биха имали сериозен отрицателен резултат върху опитите да се разпространява iPhone в страната.

В същото време компанията се задължава да способства с вложения за развиването на софтуерната инфраструктура и образование на експерти в Китай. Aко двете страни нямат забележки съглашението ще бъде възобновено автоматизирано през март 2022г. за спомагателни пет години.

Източник: digital.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР