Главният изпълнителен директор и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг в

...
Главният изпълнителен директор и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг в
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се извини за скандала с личните данни във Facebook

Главният изпълнителен шеф и президент на Facebook Марк Зукърбърг в изявление за Си Ен Ен съобщи, че е подготвен да даде показания в Конгреса по въпроса за абсурда със злоупотребата с персонални данни на 50 милиона консуматори на обществената мрежа.
 
Зукърбърг сподели, че ще се яви пред Конгреса, в случай че това бъде сметнато за належащо, само че означи, че във Facebook има и други управителни фрагменти, които дават отговор за съответни отдели и те са по-подходящи да дават на конгресмените желаната от тях информация.

Той за пръв път сервира извиненията си за минусите в политиката на Facebook, поради които едно приложение получи достъп до персоналните данни на 50 милиона консуматори на обществената мрежа без тяхно единодушие.

 
Снощи той разяснява абсурда в страницата си във Facebook, само че тогава не се извини.
 
Зукърбърг съобщи, че е време на повече регулации на софтуерните компании, защото те играят все по-важна роля в света и загатна, че би трябвало да се знае кой заплаща за онлайн реклами, съобщи Асошиейтед прес.
 
Той съобщи, че към този момент няма подозрение, че Facebook и други огромни софтуерни компании би трябвало да бъдат по-строго контролирани. Той сподели, че законодателите би трябвало да работят с компаниите, с цел да се реши кои регулации са най-смислени.

 
Зукърбърг съобщи, че съгласно него е добра концепция да се задължат интернет фирмите да дават информация за лицата, които заплащат за онлайн реклами.
 
Това предложение се преглежда от Конгреса, откакто стана известно, че руснаци са финансирали политически реклами по време на акцията за президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година, само че това се разбра едвам след изборите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР