Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов ще бъде

...
Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов ще бъде
Коментари Харесай

Махат шефа на Гражданска въздухоплавателна администрация заради полета над Градина

Главният шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Христо Щерионов ще бъде освободен от поста. Това заяви министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Той се срещна с управлението на дирекцията по скандалния случай от събота заран, когато хеликоптер хвърча ниско над туристи на плажа на къмпинг " Градина ".

Първоначалната инспекция е посочила, че полетът е без позволение и е проведен във връзка рекламна акция. Възможно е водачът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред Българска национална телевизия уредниците на полета обявиха, че са подхванали всички ограничения за сигурност.

На множеството фрагменти, публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин хеликоптерът е на много ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на хеликоптера разпръскват предмети. Оказа се, че това са подправени 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков.

В позиция на министерството се споделя, че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята. Забранено е и изхвърлянето на предмети от борда.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР