Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев разкри, че бройката

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев разкри, че бройката
Коментари Харесай

Кунчев: Заразените в момента реално са по 30 000 на ден

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разкри, че броя на инфектираните е по-голяма от публично обявяваната.

" Изненадата е, че не се учим доста от грешките си и неща, които сме повтаряли и пречат на ефикасната битка, продължаваме да ги вършим. Това съобщи в предаването „ Карай напряко “ по Нова телевизия Кунчев.

„ Заболеваемостта е висока, само че няма да забележим кой знае какъв брой по-различни числа от тези, които гледаме сега. Математиците считат, че действителната численост е по-голяма с до 2,5-3 пъти. Вероятно действителната численост сега е към 30 000 инфектирани “, уточни той.  

„ Засега няма изненада – Омикрон ще засегне доста хора, няма да ги засегне тежко, най-малко това знаем към този момент. Дори на фона на многото случаи, заетите кревати задържат задоволително равнище, което няма да затрудни хубавичко система ", сподели още доцент Кунчев. 
 
„ В рамките на януари-февруари каквото се случи ще се случи. Сравнително бързо нормализиране ще стартираме в края на февруари ", предвижда основният държавен здравен контрольор. 
 
Никой на 100% не може да твърди, че няма да има нов вид или вариант.

„ Какво пречи да се получи такава смяна в антигенния състав, че да се срещнем с чисто нов вариант, против който нито имунизациите ще работят, нито бързите проби е го разпознават ”, разяснява Кунчев.

Вярвам, че коронавирусът употребява целия си потенциал, време е да се трансформира в една елементарна респираторна зараза ", уточни експертът. 
 
Доц. Кунчев бе безапелационен, че основната дума е имунизация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР