Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев остана доволен от

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев остана доволен от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с важни указания за работата на пазарите и фризьорските салони

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев остана удовлетворен от инспекцията си в четвъртък на пазара в Пловдив. Още на влизане първият търговец, при който се спря му подари торбичка с плодове и зеленчуци, казвайки че това е подарък.

Попитан какво ще прави в този момент без заплата , откакто част от държавни институции замразиха месечните си хонорари Ангел Кунчев отговори:

" Никой не го интересува дали аз ще получавам заплата или не. Впрочем аз още не съм видял заповедта. Каквото за другите това и за мен, ще се оправим. "


Кунчев сподели, че на пазара е основана доста добра организация. Дезинфекцира се два пъти денем, а защитата раздава безвъзмездни маски на всички хора, които отиват да пазарят без такива.

"Изобщо пазарите, които не са преустановявали работа в цялата страна, са доста добре откъм организация, акцентира Кунчев.


Доцентът сподели, че фризьорските салони могат да работят без проблем и че и преди са можели да работят, в случай че се съблюдават условията да не се събриат повече от двама трима индивида.

Попитан дали в болничното заведение се подценяват едни заболели, а се лекуват главно хората, болни от COVID-19, Кунчев отговори: "Ние не сме върнали никого с тежък проблем. Който има подобен идва, само че е по-добре хората да си стоят у дома, в случай че е допустимо. Особено хронично болните тъй като е рисково за тях. "

Той разяснява и това дали може да има закъснение на медикаменти за хронично болните хора: "В момента няма проблем, само че може да се получи закъснение в превоза на медикаментите, макар зеления кулоар, който всички страни са основали. "

Той сподели още, че е удовлетворен от организацията на локалните щабове - медицинския и спешния, за организацията, която са основали в лечебните заведения в Пловдив.


На инспекцията Кунчев беше съпроводен от кмета на града Здравко Димитров, от регионалния шеф Дани Каназирева и шефът на РЗИ - Ваня Танчева-Манчева.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР