Главният архитект на столичния район "Триадица" ще подаде оставка, каза

...
Главният архитект на столичния район "Триадица" ще подаде оставка, каза
Коментари Харесай

Главният архитект на район Триадица подава оставка заради инцидента с убитото от ток момче

Главният проектант на столичния регион "Триадица " ще подаде оставка, сподели кметът на региона Димитър Божилов. Издигнатият от „ Демократична България “ кмет на региона дава конференция по отношение на трагичния случай на бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов “, при който почина 16-годишно момче.
"Бяхме потресени от този случай. Нашата цел е да изясним всички обстоятелства и условия. За да бъдем оптимално справедливи, желаеме да осведомяваме обществеността за някои данни, които през вчерашния ден бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община загатнаха за писма към райноната администрация с претенции за инфо противозаконни обекти. Район „ Триадица “ е дало отговор на тези писма с работа на терен. Съдържа се лист с 23 обекта на територията на нашия регион. От тях 11 даже не са били налични все още на инспекциите. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са формирани констативни актове “, сподели Божилов.
Припомняме, че от конференция на кмета на София Йорданка Фандъкова през вчерашния ден стана ясно, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е бил обвързван на база служебна записка, подписана със запетая от основния проектант на регион “Триадица”. В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в употреба. Точно този документ обаче е част от изискванията за подписване на контракт за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето прецизираха, че не са надзорен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.
"Тази записка е била издадена и подписана, когато основният проектант на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще установяват проверяващите органи. Главният проектант съобщи, че ще напусне региона за разяснение на обстоятелствата като морална и човешка постъпка ",каза Божилов.
"Той твърди, че не го е подписал, само че като човешки акт е подготвен да се отдръпна ", добави районният кмет за отдръпването на арх. Иван Шишков. Той заема длъжността от 2008 година насам.
"Тези обекти са ситуирани там през 90-те години. Факт е, че има някакви подозрения по връзки на тяхната правомерност, само че е значимо да се разкрие истината. С встъпването ми в служба желаех от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих деликатно и тази кореспонденция не фигурираше там ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР