Главният администратор на Хонконг Кери Лам ще изтегли официално спорния

...
Главният администратор на Хонконг Кери Лам ще изтегли официално спорния
Коментари Харесай

Хонконг официално изтегля законопроекта за екстрадицията

Главният админ на Хонконг Кери Лам ще изтегли публично противоречивия законопроект за екстрадицията, който провокира огромни митинги в града през последните месеци.

Според някои китайски медии това е най-тежката рецесия за града през последните десетилетия. Правителствени източници са удостоверили информацията за „ Ройтерс”.
Всеобща стачка в Хонконг: Студентите отхвърлиха да влязат в клас в символ на митинг Властите на някогашната английска колония дадоха позволение за две нови демонстрации
Законопроектът позволяваше екстрадицията на жители в Китай, където правосъдната власт се управлява от Китайската комунистическата партия. Това провокира недоволството на стотици хиляди, като един от най-големите митинги надмина 1 млн. души.

Притеснението на жителите е, че държавното ръководство ще употребява законопроекта за гонене на политически врагове и неуместни за властта персони.

Нестихващите митинги в някогашната английска колония желаеха предлагането да бъде публично изтеглено.
Сега или в никакъв случай: Нестихващите митинги в Хонконг По улиците на града за следващ път излязоха хиляди стачкуващи
В предходни случаи Лам заявяваше, че законопроектът е спрян, само че не и публично отритнат.

Хонконг работи на модела – една страна, две системи. Това разрешава жителите на града да се възползват от привилегии, непознати на останалата част от Китай. Сред тях са свободата на митинг и самостоятелната законодателна система
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР